|
تهيه نانوپودر دياكسيدتيتانيوم |
|
|
|
|
براي نخستين بار در كشور نانوپودر دياكسيدتيتانيوم با استفاده از امواج ماكروويو تهيه شد.
دياكسدتيتانيوم محصول ارزشمندي است كه بسته به نوع ساختار كريستالي مي تواند كاربردهاي زيادي به عنوان رنگدانه، كاتاليست در واكنشهاي فوتوكاتاليستي، در حسگرهاي گازي و يا عايقهاي سراميكي داشته باشد.
نانو پودر دياكسيدتيتانيوم به جهت داشتن سطح فعال بسيار زياد داراي خواص فيزيكي شيميائي بسيار مطلوبتر و بهتري است.
روشهاي مختلفي براي تهيه نانوذرات دياكسيدتيتانيوم ارائه شده است كه در اكثر آنها كنترل اندازه ذرات و يا ساختار كريستالي مشكل است و طي مراحلي انجام مي شود.
در اين پژوهش نانو پودر دياكسيدتيتانيوم با استفاده از امواج ماكروويو تهيه شده است. اندازه ذرات در محدوده 40 نانومتر بوده و اندازه كريستالها در حدود 18 نانومتر است.
در اين روش، مواد اوليه ابتدا به صورت ژل غليظي درآمده و سپس تحت امواج ماكروويو در زماني كمتر از 60 ثانيه قرار گرفته و نانوپودر دياكسيدتيتيانيوم به دست ميآيد.
ساده و سريع بودن از مزاياي مهم اين روش بوده و مهمتر اينكه بسته به شرايط آزمايشي محصول حاصله داراي فاز غالب آناتاز و يا مخلوطي از فازهاي آناتاز و روتايل است و بنابراين كارآئي بسيار مناسب و مطلوبي به عنوان ماده با اثر فتوكاتاليست دارد. اين ماده ميتواند در انواع محصولات تصفيهكننده آلايندههاي زيستمحيطي كاربرد داشته باشد.
|